May 18, 2009

Simpan + Lindung + Labur

Glitter Words


Simpanan, Perlindungan dan Pelaburan

Assalammualaikum tetamu & sahabat handai yang ayumie amat2 hargai & alukan kedatangan teman2 sekalian.. Ingin ku kongsikan Manfaat yang di sediakan di sini "Prudential BSN Takaful" Syarikat yang diiktiraf sebagai Syarikat no 1 "TAKAFUL" berkala perniagaan..

Saya percaya sebaik saja anda membuka blog ini, perkara pertama yang anda fikirkan ialah INSURANS... dan saya yakin kebanyakan dari kita masih mempunyai kesedaran yang rendah terhadap peri pentingnya perlindungan insurans, terutama dari kalangan orang Melayu kita. Persepsi kebanyakan dari kita sangatlah negatif terhadap perlindungan insurans. Saya percaya anda tidak begitu.

Sedikit pertanyaan dari saya, bagaimanakah cara anda menyimpan wang anda? Adakah anda sedang merancang untuk membuat simpanan jangka panjang? Adakah diri anda boleh kekalkan tahap disiplin untuk membuat simpanan jangka panjang dengan konsisten.

Selalunya sikap kita kalau secara sengaja nak buat simpanan dengan penuh disiplin untuk satu tempoh jangka panjang amatlah sukar sekali. Percaya atau tidak itulah sikap sebenar kebanyakan dari kita. Tetapi kalau kita beli sesuatu barang dengan cara berhutang kita akan cuba sedaya upaya untuk membayar sepenuhnya. Kita boleh membayarnya.
Sekarang mari saya tunjukkan cara kita membuat simpanan dengan cara membeli sesuatu.

Bayangkan kita membeli sesuatu barang dengan tempoh bayaran yang panjang, sedangkan barang tersebut tidak rosak dan juga tidak susut nilai. Ditambah pula barang tersebut boleh digunakan semasa kita susah atau sakit.

Sebenarnya itulah konsep kami di Prudential. Anda membeli polisi untuk jangka panjang dengan nilai simpanan tertentu. Nilai tersebut tidak susut. Dan apabila anda sakit sehingga terpaksa dimasukkan ke hospital anda tidak perlu menggunakan nilai simpanan tersebut. Dari polisi tersebut disertakan kad kemudahan hospital dengan nilai minimum yang tinggi!

Bagaimana sekiranya penyakit tersebut akan menyebabkan anda tidak boleh bekerja lagi? Apatah lagi bagi anda yang masih muda umurnya. Bagaimana anda nak meneruskan simpanan? Anda tidak perlu risau tentang itu, kerana simpanan anda akan terus dibuat oleh Prudential sehingga anda tua!!!

Walaupun menjadi tanggungjawab kerajaan untuk menyediakan skim perubatan percuma kepada rakyat, tetapi lihatlah realitinya apa yang berlaku di hospital kerajaan. Apabila perlu melakukan pembedahan besar kita selalunya perlu menunggu giliran. Kita tentu sedia maklum tentang prosesnya dan perkhidmatan yang kita terima tidaklah sama seperti di hospital pakar yang kita bayar (insurans yang bayar).

Jadi, rancanglah simpanan kewangan anda untuk menghadapi masa hadapan yang semakin mencabar. Sudahkah anda bersedia untuk :-

1. Menghadapi kehidupan selepas anda bersara?
2. Perbelanjaan bagi menampung keperluan pembelajaran anak-anak anda di institusi pengajian tinggi kelak?
3. Menempuh saat-saat mendukacitakan dan sukar (sakit) dalam hidup anda?
4. Lain-lain keperluan anda...?


Kebanyakan dari kita mungkin secara tidak sedar akan perkara ini. Kepada anda yang bijak dan bertanggungjawab terhadap kehidupan keluarga pasti memikirkan hal ini. Untuk anda yang mampu sekurang-kurangnya peruntukanlah antara 10 - 15% dari pendapatan bulanan untuk perlindungan insurans terutama dari jenis pelaburan kerana ia ada pulangan dan premiumnya tidak hangus.

Prudential BSN Takaful dengan simpanan bermula dari minimum RM 3.33 sen sehari... pastinya memenuhi segala keperluan anda pada masa hadapan... meskipun anda tidak perlukan rawatan dalam hidup anda, anda masih boleh menikmati simpanan anda di hari tua...

Hubungi saya (atau layarilah blog saya ini seterusnya), saya akan tunjukkan bagaimana pelan ini dapat membantu anda... malah anda tidak perlu mengeluarkan wang simpanan untuk membayar nilai bil-bil rawatan perubatan anda yang besar... dan sekiranya anda disahkan menghidap sesuatu penyakit yang dianggap kritikal oleh doktor, pelan ini akan memastikan akaun simpanan anda masih ada "wang masuk" sebagaimana yang anda simpan semasa sihat dahulu sehingga umur anda tua!!! ...ini bermakna simpanan anda tidak akan terjejas walaupun anda sudah tidak boleh bekerja lagi... jika suami/isteri atau anak-anak anda yang mempunyai pelan berasingan di bawah anda, anda juga tidak perlu lagi membuat simpanan untuk mereka malah simpanan mereka akan diteruskan!!!

Realitinya wang simpanan anda tidak akan terusik atau terganggu apabila anda terpaksa dimasukkan ke hospital. Sekiranya anda simpan wang anda di bank atau ASB, anda tidak akan mendapat kemudahan seperti ini. Saya pasti pelan yang terbaik untuk anda adalah dari Prudential!

“Saya yakin ANDA dan AHLI KELUARGA ANDA memerlukan pakej yang LENGKAP dan SETELUS ini… rancanglah untuk masa depan yang lebih terjamin… pelan dengan pakej yang terbaik dari PRUDENTIAL ini pasti mampu memenuhi keperluan hidup anda sepenuhnya”

Saya hanya ingin membantu anda... Pilihlah yang terbaik untuk kehidupan anda...

Kepada Yang Berminat Untuk Mengetahui Lebih Lanjut, jom kita set appointment :)
ayumie alukan calling2/sms/ym/emel ayumie di talian
012-3945501 / 013-2810870
ym : ayu_me79
emel : ayu_me79@yahoo.com / rahayu@prupartner.com.my
http://prudential-rahayume.blogspot.com/

Risalah ini adalah sebagai penjelasan sahaja. Untuk maklumat lanjut mengenai terma dan syarat, sila rujukdokumen polisi.

No comments:

Post a Comment