May 18, 2009

Pelan 6 dalam 1

MENAWARKAN PELAN 6 DALAM 1

Dengan menyertai pelan Simpanan, Perlindungan dan Pelaburan di Prudential BSN Takaful anda akan ditawarkan Pelan 6 Dalam 1. Satu Pakej yang lengkap untuk anda sekeluarga. Simpanan hanya dari serendah RM3.33 sehari!

1 Simpanan Anda, Simpanan Pendidikan Anak anda atau Pasangan Anda akan dilabur melalui dana yang mematuhi prisip Syariah yang dikawal oleh Bank Negara Malaysia.

2 Anda akan mendapat kemudahan Medical Card dari Prudential yang pasti akan memenuhi keperluan hospital anda atau keluarga sepenuhnya sehingga umur tua.
Kos rawatan di wad Hospital Pakar dibayar oleh Prudential dengan peruntukan minimum dari RM 150,000.00 sepanjang polisi dengan jumlah tuntutan RM 50,000.00 setahun.
Kadar bilik wad RM 100.00 sehari (bergantung kepada pelan yang anda ambil).
Elaun hospital RM 200.00 sehari (tidak melibatkan nilai simpanan atau nilai Medical Card anda).
Dan banyak lagi kemudahan Medical Card dari Prudential yang di terima oleh kebanyakan Hospital Pakar tanpa banyak soal.

3 Faedah perlindungan 36 Penyakit Kritikal atau Hilang Upaya. Pampasan Kematian akibat sebarang kemalangan, bayaran sekaligus (bergantung kepada pelan polisi masing-masing) akan dibuat sehingga RM 100,000.00. Perlindungan penyakit wanita (PRUlady) akan dibayar sehingga RM 50,000.00 sekiranya anda disahkan menghidap penyakit wanita yang disenaraikan (stage 1). Ini juga bergantung pada polisi masing-masing.

4 Faedah perlindungan Personal Accident untuk anda atau keluarga anda di mana-mana sahaja sama ada di Jalan Raya, di Rumah, di Tempat Kerja atau di Sekolah. Tuntutan bayaran bil rawatan sehingga RM 2000.00 bagi setiap kes kemalangan yang tidak dimasukkan ke wad. M.C. – Elaun Cuti Sakit (disebabkan kemalangan) RM 200.00 seminggu. (elaun hospital dan elaun cuti sakit akan dibayar setelah anda keluar hospital dan bayaran kos hospital tidak akan menjejaskan jumlah simpanan anda atau nilai Medical Card anda).

5 Auto Saving, sekiranya anda disahkan menghidap satu antara 36 penyakit kritikal, anda tidak perlu lagi membayar premium anda. Prudential yang akan membayar untuk anda sehingga umur tua!. Sekiranya keluarga di bawah tanggungan anda mempunyai pelan Prudential yang berasingan mereka juga tidak perlu lagi membayar sebarang premium, Prudential yang akan membayar untuk mereka. Untuk anak anda pula yang menambah PRUlink education plan, sekiranya berlaku perkara tersebut ke atas diri anda, simpanannya terjamin sehingga umur 25 tahun.

6 Polisi Fleksibel, satu-satunya polisi yang tidak ada tempoh matang, anda boleh membuat pengeluaran tunai! (untuk mendapat kemudahan ini pastikan Cash Value anda melebihi RM 4,000.00 ... ini bermaksud sekiranya di dalam akaun anda ada RM 10,000.00 anda boleh keluarkan RM 6000.00 untuk sebarang kegunaan anda). Anda juga boleh memohon Holiday Premium – Pengecualian membayar premium bagi tempoh tertentu dan perlindungan 6 Dalam 1 anda serta manfaat-manfaatnya diteruskan seperti biasa. Holiday Premium sangat berguna disaat anda terdesak dan tidak mampu untuk membayar premium buat sementara waktu (ini juga bergantung kepada Cash Value anda). Holiday Premium dari Prudential adalah antara program terbaik yang dirangka khusus untuk anda. Ia boleh menjangkau masa yang panjang merujuk kepada tempoh sesuatu polisi.

+ Faedah Persaraan, sekiranya anda tidak membuat sebarang tuntutan, ini akan menjadi sebagai bonus untuk persaraan hari tua anda. Dari Pakej Simpanan dan Pelaburan, anda tidak perlu risau tentang persaraan anda terutama kepada anda yang bekerja sendiri dan tidak membuat sebarang simpanan atau caruman KWSP.

~ayumie~
012-3945501 / 013-2810870
emel : ayu_me79@yahoo.com / rahayu@prupartner.com.my
ym id : ayu_me79

Jom set appointment ngan ayumie ;)

No comments:

Post a Comment